Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (2024)

Students of Grade 3 Module 3 can get a strong foundation on mathematics concepts by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka’s Grade 3 Textbook.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 6 Answer Key

So teachers and students can find this Eureka Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Eureka Math Answer Key for Grade 3 aids teachers to differentiate instruction, building and reinforcing foundational mathematics skills that alter from the classroom to real life. With the help of Eureka’s primary school Grade 3 Answer Key, you can think deeply regarding what you are learning, and you will really learn math easily just like that.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Pattern Sheet Answer Key

Multiply
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (1)

Answer:
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 10 = 60, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 7 = 35, 6 x 5 = 30, 6 x 8 = 40, 6 x 5 = 30, 6 x 9 = 54, 6 x 5 = 30, 6 x 10 = 60, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the table of 6.
6 x 1 = 6, 6 x 2 = 12, 6 x 3 = 18, 6 x 4 = 24, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 10 = 60, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 7 = 35, 6 x 5 = 30, 6 x 8 = 40, 6 x 5 = 30, 6 x 9 = 54, 6 x 5 = 30, 6 x 10 = 60, 6 x 6 = 36, 6 x 5 = 30, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 7 = 42, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 8 = 48, 6 x 6 = 36, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 9 = 54, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48, 6 x 9 = 54, 6 x 7 = 42, 6 x 6 = 36, 6 x 8 = 48.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (2)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Problem Set Answer Key

Question 1.
Label the tape diagrams. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 6 × 6 = __36___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (3)
(6 × 6) = (5 + 1) × 6
= (5 × 6) + (1 × 6)
= 30 + __6____
= ____6__

Answer:
5 x 6 = 30.
1 x 6 = 6.
30 + 6 = 36.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 6 = (5 + 1) x 6.
(5 x 6) + (1 x 6).
30 + 6.
36.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (4)

b. 7 × 6 = __42___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (5)
(7 × 6) = (5 + 2) × 6
= (5 × 6) + (2 × 6)
= 30 + __12____
= ____42__

Answer:
5 x 6 = 30.
2 x 6 = 12.
30 + 12 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
7 x 6 = (5 + 2) x 6.
(5 x 6) + (2 x 6).
30 + 12.
42.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (6)

c. 8 × 6 = ___48__
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (7)
8 × 6 = (5 + ___3__ ) × 6
= (5 × 6) + ( __3__ × 6)
= 30 + __18____
= __48____

Answer:
5 x 6 = 30.
3 x 6 = 18.
30 + 18 = 48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 6 = (5 + 3) x 6.
(5 x 6) + (3 x 6).
30 + 18.
48.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (8)

d. 9 × 6 = __54___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (9)
9 × 6 = (5 + __4___ ) × 6
= (5 × 6) + ( _4___ × 6)
= 30 + __24____
= __54____

Answer:
5 x 6 = 30.
4 x 6 = 24.
30 + 24 = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 6 = (5 + 4) x 6.
(5 x 6) + (4 x 6).
30 + 24.
54.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (10)

Question 2.
Break apart 54 to solve 54 ÷ 6.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (11)
54 ÷ 6 = (30 ÷ 6) + ( __24________ ÷ 6)
= 5 + ______4______
= ____9_______

Answer:
54 / 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
54 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 24 / 6.
30 / 6 = 5 and 24 / 6 = 4.
5 + 4 = 9.

Question 3.
Break apart 49 to solve 49 ÷ 7.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (12)
49 ÷ 7 = (35 ÷ 7) + ( ___14_______ ÷ 7)
= 5 + _______2_____
= _____7______

Answer:
49 / 7 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
49 / 7 is divided into two parts.
35 / 7 and 14 / 7.
35 / 7 = 5 and 14 / 7 = 2.
5 + 2 = 7.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (13)

Question 4.
Robert says that he can solve 6 × 8 by thinking of it as (5 × 8) + 8. Is he right? Draw a picture to help explain your answer.

Answer:
Yes, he was right.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Robert says that he can solve 6 x 8 by thinking of it as (5 x 8) + 8.
6 x 8 = 48.
(5 x 8) + 8 = 40 + 8 = 48.
so he was correct.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (14)

Question 5.
Kelly solves 42 ÷ 7 by using a number bond to break apart 42 into two parts. Show what her work might look like below.

Answer:
42 / 7 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
42 / 7 is divided into two parts.
28 / 7 and 14 / 7.
28 / 7 = 4 and 14 / 7 = 2.
4 + 2 = 6.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
A parking lot has space for 48 cars. Six cars can park in 1 row. Break apart 48 to find how many rows there are in the parking lot.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (15)

Answer:
48 / 6 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
48 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 18 / 6.
30 / 6 = 5 and 18 / 6 = 3.
5 + 3 = 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (16)

Question 2.
Malia solves 6 × 7 using (5 × 7) + 7. Leonidas solves 6 × 7 using (6 × 5) + (6 × 2). Who is correct? Draw a picture to help explain your answer.

Answer:
Yes, both of them are correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = 42.
(5 x 7) + 7 = 35 + 7 = 42.
(6 x 5) + (6 x 2) = 30 + 12 = 42.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Homework Answer Key

Question 1.
Label the tape diagrams. Then, fill in the blanks below to make the statements true.
a. 6 × 7 = __42___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (17)
(6 × 7) = (5 + 1) × 7
= (5 × 7) + (1 × 7)
= 35 + ___7___
= ___42___

Answer:
5 x 7 = 35.
1 x 7 = 7.
35 + 7 = 42.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = (5 + 1) x 7.
(5 x 7) + (1 x 7).
35 + 7.
42.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (18)

b. 7 × 7 = __49___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (19)
(7 × 7) = (5 + 2) × 7
= (5 × 7) + (2 × 7)
= 35 + __14___
= ___49___

Answer:
5 x 7 = 35.
2 x 7 = 14.
35 + 14 = 49.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6 x 7 = (5 + 2) x 7.
(5 x 7) + (2 x 7).
35 + 14.
49.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (20)

c. 8 × 7 = __56___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (21)
8 × 7 = (5 + ___3__ ) × 7
= (5 × 7) + ( __3__ × 7)
= 35 + ___21___
= __56____

Answer:
5 x 7 = 35.
3 x 7 = 21.
35 + 21 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 x 7 = (5 + 3) x 7.
(5 x 7) + (3 x 7).
35 + 21.
56.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (22)

d. 9 × 7 = __63___
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (23)
9 × 7 = (5 + __4___ ) × 7
= (5 × 7) + ( __4__ × 7)
= 35 + ___28___
= ___63___

Answer:
5 x 7 = 35.
4 x 7 = 28.
35 + 28 = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
9 x 7 = (5 + 4) x 7.
(5 x 7) + (4 x 7).
35 + 28.
63.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (24)

Question 2.
Break apart 54 to solve 54 ÷ 6.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (25)
54 ÷ 6 = (30 ÷ 6) + ( ____24_______ ÷ 6)
= 5 + _______4_____
= _____9______

Answer:
54 / 6 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
54 / 6 is divided into two parts.
30 / 6 and 24 / 6.
30 / 6 = 5 and 24 / 6 = 4.
5 + 4 = 9.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (26)

Question 3.
Break apart 56 to solve 56 ÷ 7
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (27)
56 ÷ 7 = ( __35___ ÷ ___7__ ) + ( __21___ ÷ ___7__ )
= 5 + ____3____
= ____8______

Answer:
56 / 7 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
56 / 7 is divided into two parts.
35 / 7 and 21 / 7.
35 / 7 = 5 and 21 / 7 = 3.
5 + 3 = 8.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (28)

Question 4.
Forty-two third grade students sit in 6 equal rows in the auditorium. How many students sit in each row? Show your thinking.

Answer:
The number of students sits in each row = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
42 third-grade students sit in 6 equal rows in the auditorium.
42 / 6 = 7.
7 x 6 = 42.

Question 5.
Ronaldo solves 7 × 6 by thinking of it as (5 × 7) + 7. Is he correct? Explain Ronaldo’s strategy.

Answer:
Yes, he was correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Ronaldo solves 7 x 6 = 42.
(5 x 7) + 7 = 42.
so he was correct.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 6 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6000

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.