## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 2 Lesson 16 Answer Key

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 16 Problem Set Answer Key

Question 1.

Find the sums below.

a. 52 mL + 68 mL

Answer:

52ml+68ml=120ml

Explanation:

52ml+68ml

=50ml+70ml

=120ml

52ml+68ml=120ml

b. 352 mL + 68 mL

Answer:

352 mL + 68 mL=420ml

Explanation:

352ml+68ml

=350ml+70ml

=420ml

352ml+68ml=420ml

c. 352 mL + 468 mL

Answer:

352 mL + 468 mL=820ml

Explanation:

352ml+468ml

=350ml+470ml

=820ml

352ml+468ml=820ml

d. 56 cm + 94 cm

Answer:

56 cm + 94 cm=150cm

Explanation:

56cm+94cm

=50cm+100cm

=150cm

56cm+94cm=150cm

e. 506 cm + 94 cm

Answer:

506 cm + 94 cm=600cm

Explanation:

506cm+94cm

=500cm+100cm

=600cm

506cm+94cm=600cm

f. 506 cm + 394 cm

Answer:

506 cm + 394 cm=900cm

Explanation:

506cm+394cm

=500cm+400cm

=900cm

506 cm + 394 cm=900cm

g. 697 g + 138 g

Answer:

697 g + 138 g=835g

Explanation:

697 g + 138 g

=700g+135g

=835g

697 g + 138 g=835g

h. 345 g + 597 g

Answer:

345 g + 597 g=942g

Explanation:

345 g + 597 g

=342g+600g

=942g

345 g + 597 g=942g

i. 486 g + 497 g

Answer:

486g+497g=983g

Explanation:

486g+497g

=483g+500g

=983g

486g+497g=983g

j. 3 L 251 mL + 1 L 549 mL

Answer:

3 L 251 mL + 1 L 549 mL=4L 800ml

Explanation:

3 L 251 mL + 1 L 549 mL

=3l 250ml+1l 550ml

=3l 300ml+1l 500ml

=4l 800ml

3 L 251 mL + 1 L 549 mL=4L 800ml

k.4 kg 384 g + 2 kg 467 g

Answer:

4 kg 384 g + 2 kg 467 g=6kg 851g

Explanation:

2.Lane makes sauerkraut. He weighs the amounts of cabbage and salt he uses. Draw and label a tape diagram to find the total weight of the cabbage and salt Lane uses.

Answer:

The total weight of the cabbage and salt Lane uses is 1000g

907g+93g=1000g

Question 3.

Sue bakes mini-muffins for the school bake sale. After wrapping 86 muffins, she still has 58 muffins left cooling on the table. How many muffins did she bake altogether?

Answer:

Explanation:

Sue bakes mini-muffins for the school bake sale. After wrapping 86 muffins, she still has 58 muffins left cooling on the table.

Add 86 and 58 to find the total muffins did she bake altogether

86+58=144

The total muffins she bake altogether is 144

Question 4.

The milk carton to the right holds 183 milliliters more liquid than the juice box. What is the total capacity of the juice box and milk carton?

Answer:

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 16 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Find the sums.

a. 78 g + 29 g

Answer:

78g+29g=107g

Explanation:

78g+29g

=80g+27g

=107g

78g+29g=107g

b. 328 kg + 289 kg

Answer:

328 kg + 289 kg=617kg

Explanation:

328kg+289kg

=317kg+300kg

=617kg

328kg+289kg=617kg

c. 509 L + 293 L

Answer:

509 L + 293 L=802 L

Explanation:

509L+293L

=502L+300L

=802L

509L+293L=802L

Question 2.

The third-grade class sells lemonade to raise funds. After selling 58 liters of lemonade in 1 week, they still have 46 liters of lemonade left. How many liters of lemonade did they have at the beginning?

Answer:

104 liters of lemonade the third-grade class have at the beginning.

### Eureka Math Grade 3 Module 2 Lesson 16 Homework Answer Key

Question 1.

Find the sums below.

a. 47 m + 8 m

Answer:

47m+8m=55m

Explanation:

47m+8m

=50m+5m

=55m

47m+8m=55m

b. 47 m + 38 m

Answer:

47 m + 38 m=85m

Explanation:

47 m + 38 m

=45m+40m

=85m

47 m + 38 m=85m

c. 147 m + 383 m

Answer:

147m+383m=530m

Explanation:

147m+383m

=140m+390m

130m+400m

147m+383m=530

d. 63 mL + 9 mL

Answer:

63 ml+9ml=72ml

Explanation:

63ml+9ml

=70ml+2ml

=72ml

63ml+9ml=72ml

e. 463 mL + 79 mL

Answer:

463ml+79ml=542ml

Explanation:

463ml+79ml

=462ml+80ml

=452ml+100ml

=542ml

463ml+79ml=542ml

f. 463 mL + 179 mL

Answer:

463ml+179ml=642ml

Explanation:

463ml+179ml

=462ml+180ml

=442ml+200ml

=642ml

463ml+179ml=642ml

g. 368 kg + 263 kg

Answer:

368kg+263kg=631kg

h. 508 kg + 293 kg

Answer:

508kg+293kg=801kg

Explanation:

508kg+293kg

=501kg+300kg

=801kg

508kg+293kg=801kg

i. 103 kg + 799 kg

Answer:

103kg+799kg=902kg

Explanation:

103kg+799kg

=102kg+800kg

=902kg

103kg+799kg=902kg

j. 4 L 342 mL + 2 L 214 mL

Answer:

4 L 342 ml + 2 L 214 ml = 6 L 556 ml

Explanation:

4l 342ml+2l 214ml

==4l 300ml+42ml+2l 200ml+14ml

=6l 500ml+56ml

=6l 556ml

4l 342ml+2l 214ml=6l 556ml

k. 3 kg 296 g + 5 kg 326 g

Answer:

3 kg 296 g + 5 kg 326 g = 8 kg 622 g

Explanation:

3 kg 296 g + 5 kg 326 g

=3kg 300g+5kg 322g

=8kg 622g

3 kg 296 g + 5 kg 326 g = 8 kg 622 g

Question 2.

Mrs. Haley roasts a turkey for 55 minutes. She checks it and decides to roast it for an additional 46 minutes. Use a tape diagram to find the total minutes Mrs. Haley roasts the turkey.

Answer:

Explanation:

Add 55 minutes and 46 minutes

55+46=101 minutes

Mrs. Haley roasts the turkey for 101 minutes.

Question 3.

A miniature horse weighs 268 fewer kilograms than a Shetland pony. Use the table to find the weight of a Shetland pony.

Types of Horses | Weight in kg |

Shetland pony | _____ kg |

American Saddlebred | 478 kg |

Clydesdale horse | _____ kg |

Miniature horse | 560 kg |

Answer:

A miniature horse weighs 268 fewer kilograms than a Shetland pony, weight of a Shetland pony is 560-268=292kg

The weight of a Shetland pony is 292kg.

Question 4.

A Clydesdale horse weighs as much as a Shetland pony and an American Saddlebred horse combined. How much does a Clydesdale horse weigh?

Answer:

The weight of a Shetland pony is 292kg and the weight of an American Saddlebred horse is 478.

Add 292 and 478

The weight of a Clydesdale horse is 770kg.